Bellisvej 8, 2970 Hørsholm kontakt@sf-horsholm.dk 2876 9558

Der mangler altså en politisk vagthund til at sikre gode vilkår for de små Hørsholm’ere!

Af Louise Zabel, SF’s spidskandidat i Hørsholm ved kommunalvalget 2021

Ib Tune Olsen og jeg meldte os for nyligt på banen som SF-kandidater til efterårets kommunalvalg. Ordet vagthund har mødt kritik fra et par af de nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen. Men så lad os kalde det en ‘kærlig, konstruktiv, kritisk røst’ i KB. Og børnenes, forældrenes, pædagogernes og pædagogiske assistenters ven.

For jeg mener oprigtigt, at man har været alt for sen til at gøre noget ved børneområdet, selvom det har været et problem i årevis. Det var det i hvert fald, da min datter gik i Solhuset fra 2013-2018, og ved valget i 2017 mødte jeg en række forældre, der nærmest bønfaldt mig om at gøre noget ved det. Men SF kom som bekendt ikke ind. Til gengæld fik SF og landets børnefamilier skabt larm nok til at få kæmpet en lov om minimumsnormeringer igennem. Hurra for det!

Nu gælder kampen så for gennemskuelige, reelle normeringer, så pengene lander, hvor de trænger mest – også i Hørsholm. I budget 2021 er normeringen øget med 1,9 mio. kr. og i 2022 med 3 mio. kr. Klogt og godt, at kommunalbestyrelsen allerede rykker nu, også inden Hørsholms andel af de statslige midler (2,8 mio.) til øgede normeringer kommer. Men for mange familier er skaden allerede sket. Som en borger skrev til mig for nyligt: “Hørsholm Kommune glemmer, at de skal levere skoleparate børn til skolerne, og det er ikke muligt at gøre uden uddannet personale. Eller med mangel på personale. Nu skal der flere børn til kommunen, og så vidt jeg ved, er der ikke de pladser. Vi børneforældre bliver kørt trætte, opgiver kampen, når vores børn er ude af daginstitutionerne, og så jeg tror at kampen er svær at holde kørende”.

Ikke just tegn på en familievenlig kommune. Og svaret på de manglende pladser (til erstatning for de nu nedlagte Gyngehesten og Møllehuset) er tilsyneladende at etablere “ude i frisk luft-pasningsmuligheder” for at undgå større investeringer i (til)bygninger til de nuværende institutioner. Det lyder lidt for friskt og ikke spor tillokkende for nye børnefamilier! SF må med ved bordet.

SF’s byrådskandidater Ib Tune Olsen og Louise Zabel