Bellisvej 8, 2970 Hørsholm kontakt@sf-horsholm.dk 2876 9558

Hurra for sommeråbent i Hørsholm svømmehal

Sommerferien er i gang, og der har været gang i mange spændende aktiviteter for børn og unge i Hørsholm. 35 forskellige sommerferieaktiviteter fordelt på flere uger og aldersgrupper med kortere og længere forløb arrangeret i samarbejde med lokale kunst-, kultur- og idrætsforeninger, spejdergrupper, idrætsorganisationer, biblioteket, Ung i Hørsholm/Ungdomsskolen og Hørsholm Egns Museum. Sejt!

Jeg håber, der har været rigtig mange børn og unge, der har benyttet sig af tilbuddene efter endnu et mærkeligt coronaår, hvor vores børn og unge fortjener at kunne mødes igen på kryds og tværs og forhåbentligt lære nye sider af sig selv at kende; møde nye og andre mennesker og på den måde blive udfordret og få udvidet det, man selv kommer med. I skolen er der primært fokus på ”uddannelse”, men dannelse i det hele taget er så vigtigt, hvis vi skal understøtte vores børn og unge i ”at blive til nogen, før de kan blive til noget”.

Netop dette møde oplevede jeg også i fredags, da vi var en lille gruppe af børn og voksne, der benyttede os af kommunens tilbud om at benytte svømmehallen i sommerferien. Tusind tak for den prioritering. Jeg har ikke helt fuldt så meget med, men det viste sig, at svømmehallen holder åbent i ugerne 26, 29, 30 og 31 fra kl. 8.00 – 15.00, opkald kl. 14.30. En rigtig god start, og jeg vil bakke op om, at vi starter en ny kultur i Hørsholm, hvor svømmehallen bliver et sted, vi selvfølgelig kan mødes i uden på forhånd at have tilmeldt sig et hold med vores forældres hjælp. Hørsholm skal netop være et sted, hvor alle børn og unge frit kan more sig – ikke kun de, hvis forældre har haft tid og overskud og været opmærksomme på at booke alle uger med aktiviteter, ferieophold m.v. Tænk, hvis ferien også bare var et frirum, hvor spændende ting kan ske, fordi vi har rammerne til at lade det ske?

Jeg har altid undret mig over, at svømmehallen har været lukket i sommerferien, hvor de fleste holder fri og dermed kan benytte den. Nu har sommervejret været godt i år, hvorfor stranden sikkert også trækker, men svømmehallen er jo et ”slaraffenland” for børn og unge med flere bassiner, vipper, rutsjebane og en masse legetøj, der heldigvis flød i vandet, da vi var der. En vandlegeplads, der inviterede til morskab, vandkendskab og menneskekendskab, fordi legen i vand foregår tæt på hinanden og med spejlning blandt børnene, der tager ved lære af hinanden. Nu ved jeg ikke, hvor mange gæster, der har været i denne sommerferie, men det er jo også nyt, så det tager et par år at skabe den kultur, jeg mener vi bør give vores børn og unge: At de som en naturlighed kan ses i svømmeren – også uden at gå på et fast hold, betalt og bestemt af forældrene. I Herlev, hvor jeg er vokset op, kostede det som barn 1 krone at besøge Hjortespringbadet, der var et friluftsbad på det tidspunkt. Måske var det en idé næste år?