Bellisvej 8, 2970 Hørsholm kontakt@sf-horsholm.dk 2876 9558

SF: Nej til P-afgifter ved Kokkedal station

Det er nu klart, at der er kommet tilbud på udnyttelse af området omkring Kokkedal station. Hvordan og hvor meget skal åbenbart være hemmeligt indtil forsommeren. Nogle kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har set nærmere på tilbud, taler om massivt og for meget. Præcis som vi frygtede. Borgmesteren synes at være ganske positiv og tror åbenbart, at kommunen kan opnå overskud og indtægter ved projektet. Men hvordan? 

Et væsentligt element er et større parkeringsanlæg, som kommunen skal overtage som led i handlen. Et flertal af kommunalbestyrelsen har tidligere vedtaget, at parkering ikke nødvendigvis skal være gratis for bilisterne. Det åbner op for, at pendlere, der benytter bil til stationen, skal betale en P-afgift. P-afgiften kan sættes så højt, at mange fravælger toget, og det vil se ud som om, der er nok parkeringspladser. 

I Hørsholm kommunalbestyrelses vedtagne strategi indgår, at ”Parkeringsforhold omkring knudepunkter som eksempelvis bymidten og Kokkedal station har særligt fokus hos Kommunalbestyrelsen”, samt at ”Kommunalbestyrelsen vil arbejde for at gøre det attraktivt at bruge offentlig transport og gøre det nemmere at skifte mellem forskellige transportmidler”.

SF i Hørsholm er enig og finder derfor, at det er vigtigt, at der bliver nem, tilstrækkelig og GRATIS parkering ved trafikknudepunkterne blandt andre Kokkedal Station.