Bellisvej 8, 2970 Hørsholm kontakt@sf-horsholm.dk 2876 9558

SF’s Jacob Mark: Hørsholm er ikke i mål med minimumsnormeringerne

SF’s børne- og uddannelsesordfører og gruppeformand Jacob Mark (MF) var på besøg i Hørsholm gågade lørdag 2. oktober for at bakke op om SF’s spidskandidat Louise Zabel. Hun har netop Hørsholms børn og unge øverst på dagsordenen i valgkampen, og hvis det lykkes at komme i Hørsholm Kommunalbestyrelse ved valget 16. november 2021.

”Jeg håber, det er tydeligt for enhver, at jeg kæmper for børnene i Hørsholm. Navnlig 0-6 års området har brug for et meget større fokus, hvilket det nye budgetforlig også viser, de andre partier heldigvis synes. Men vi er slet ikke i mål med de midler, der er sat af, og det er BUPL enige i, og det er der også flere forældre her i gågaden, der er. Det kræver økonomisk fokus over de næste mange år at sikre uddannede pædagoger nok på stuerne, så der er brug for SF i den kommunalbestyrelse”, fortæller Louise Zabel i en pressemeddelelse.

Ifølge SF Hørsholm vil den nye lov for minimumsnormeringer hjælpe børnene godt på vej, men der er stadig et godt stykke vej for Hørsholm, hvorfor Jacob Mark er kommet forbi for drøfte, hvordan man sikrer, at loven kan overholdes lokalt.

”Lige om lidt vedtager vi loven om minimumsnormeringer, der vil skærpe kravene til, hvor mange pædagoger og pædagogisk personale, der skal til ude i daginstitutionerne. Hørsholm lever ikke op til 1:3 i vuggestuen og 1:6 i børnehaven, som er det aftalen lyder, og hvor lederne ikke må regnes med 100%. Vi vil også skærpe, at børn først kan starte i børnehaven, når de er blevet 3 år. Og så bliver det et krav, at alle kommuner skal arbejde med gennemsigtighed og lade sig inspirere af Fredensborgs omsættertabel, så forældrene bedre kan følge med i, hvordan det reelt går med normeringerne i den enkelte institution”, forklarer Jacob Mark (SF). For yderligere informationer, kontakt Louise Zabel, tlf. 28769558, louisezabel@hotmail.com